Magiska Lyckan

Utvalda

Dröm blir verklighet…

Det här är inläggets utdrag

Foto 2018-01-07 11 42 17Här kommer jag att delge er om hur en liten idé, växte till en dröm och hur den är på väg att bli verklig!

I Bildgalleriet kan man se utvecklingen!

I början av hösten 2016 började en idé spira och vi började röja i ett skogsområde i Åled utanför Halmstad. Vildsvinen hade härjat vilt i flera år och bökat upp marken, det hade växt björksly som nådde oss till midjan. Med yxa högg vi bort allt och jämnade marken med en harv efter traktorn. Många helgers hårt arbete. All ledig tid tillbringade vi där.

Vi hade ett mål! Vi skulle nämligen sätta upp en stor Tipi på vårkanten 2017… Vi hann få iordning marken och börja på andra småprojekt också. Idéer dök upp hela tiden och gör fortfarande. Det planeras även för en timmerstuga. Ett vedskjul finns på plats, för det går åt mycket ved när man ska ha en mysig lägereld. Det ska byggas bekväma bänkar runt om och några högre bord som underlättar matlagningen. På sikt ska vi även ha en Svetthydda och en Kolarkoja.

Finns även en stor Meditationsplats som håller på att inhägnas för lite avskildhet. Perfekt för bland annat trummeditationer. Givetvis finns där även en liten eldstad…

Vi får fler idéer hela tiden! Nu i helgen har det satts upp staket som gör det inhägnade området större. Det är mycket som ska få plats! Tyvärr måste det ju vara elstängsel runt om hela området, annars fördärvar vildsvinen det på kort tid…

Bilden visar hur krispigt väder vi hade när vi bankade ner staketstolpar förra helgen (6-7/1 2019)

Vi har döpt stället till Magiska Lyckan! Lycka betyder även ”inhägnad åker eller äng”. Mitt i prick! Och Magi…. ja, många som har besökt oss kan bara hålla med!

Fortsättning följer!

TAKLÄGGNING

Nu under sommaren 2020 har vi börjat lägga taket på stugan. Äntligen fick vi tid till det! Under vår semester har vi hunnit lägga första lagret brädor och takpapp på det. Det ska på fler lager brädor och ytbehandling innan vi kan börja på insidan. Det kommer att bli en stor och fin altan under tak på framsidan. Har vi tur så kan vi börja övernatta lite nästa sommar och hinna få fler saker på plats! Tanken är att kunna bo där på ”hemester”, leva lite vildmarksliv och laga mat över öppen eld. Vi hade möjlighet att bjuda upp några vänner på en liten förhandstitt och för att berätta om hur vi ska fortsätta utveckla Magiska Lyckan!

Första lagret med takbrädor!
Nästan färdiga med takpappen!
Trevlig dag med goda vänner!
Jag, Robban & fantastiska Theresa Kristensson längst bak (Hon är ett fantastiskt duktigt Medium som nyss givit ut sin andra bok om andevärlden!)
Marianne Nielsen pendlar fram ovärderlig information om platsen!
Dagen avrundades givetvis med trummeditation kring lägerelden!

Bänkbygge

En mulen dag i mars 2019 var det dags att börja fixa till nya bänkar kring eldstaden. En rejäl ekstock klövs med motorsåg och fraktades med traktor dit den skulle. Det blev två rejäla bänkar! Mer jobb återstår, då vi ska ha bänkar på ena kortsidan också plus ett högt bord på andra kortsidan som man kan ha som avställningsyta vid matlagning o.d.

Arbetet har stått stilla ett tag då livet kom emellan och tiden inte räckte till, men nu har vi flera lediga tillfällen framöver, då det ska hända mycket. Tanken är att ha någon träff framåt sommaren och då vill vi åtminstone att eldstaden ska vara hyfsat klar och även Meditationsplatsen.

För er som vill följa projektet på instagram, så heter det @magiskalyckan