Mat & Hälsa

Jag var på ett mycket spännande och inspirerande föredrag i Malmö tisdagen 2 april. Det handlar om hur mat kan läka kroppen. Själv har jag haft problem med magkatarr från och till i många år, och nu efter att min pappa gick bort för snart ett år sedan, så har jag haft det värre. Försökt äta mild mat och käkat Omeprazol långa perioder, vilket gjort att slemhinnan i mage och tarm försämrats… Jag känner att detta kan bli min räddning! Hon tipsade om kosttillskott och örttéer med läkande effekt. Jag har köpt hem rubbet och har börjat så smått att introducera det i min kost. Jag uppdaterar här om hur det går!


Magkatarr är som ett skrubbsår i slemhinnan. Man behöver äta skonkost och tillföra vissa kosttillskott som kan bygga upp slemhinnan på nytt. Hon tipsade om fyra näringsämnen som hjälper till att bygga upp: Glutamin, Zink, A-vitamin och Klorofyll. Det finns även örter som man kan göra te på: Åkerfräken, Kamomill, Ringblomma och Läkemalva.

Om ni vill läsa mer om vad hon har att erbjuda, så finns hon på http://www.botanikan.se

Det bjöds på glutenfri mat i pausen. Det var så gott! Tjejen som stod för maten har också en fin hemsida där hon skriver om glutenfri kost. Hon finns i Malmö. Du kan läsa mer om henne på http://www.glutenfreemakers.se